Recepten

Abrikozen muesli reep

By maart 26, 2020 No Comments
KIDSPROOF RECEPTEN

Abrikozen muesli reep

Maak je eigen mueslireep

Een favoriet receptje bij ons in huis: zelf een mueslireep maken. Kun je oneindig mee variëren. Met cranberries, mix van je lievelingsnoten, rozijnen etc. Kies het liefst voor ongebrande noten en rooster ze zelf even. Is gezonder!

En kies voor ongezwavelde abrikozen (die donkere).

Over het algemeen is de regel: hoe minder bewerkt…..hoe beter.

Zo maak je het

1

Meng in een keukenmachine de abrikozen, dadels, olie en water tot een glad mengsel.
2

Verwarm een lepel milde olijfolie in een koekenpan en rooster hierin de muesli totdat die bruin ziet.
3

Haal het zuidvruchtenmengsel uit de keukenmachine en maak nu de muesli (en eventueel naar keuze de noten) iets fijner in de keukenmachine.
4

Meng de muesli door het gladde abrikozen/dadelmengsel.
5

Leg het mengsel op bakpapier, leg er nog een laagje bakpapier op en rol er overheen met een deegroller totdat het mengsel ongeveer een centimeter dik is.
6

Laat afkoelen in de koelkast.
7

Snij in vierkantjes of rechthoeken bewaar in een luchtdichte trommel. (Maximaal 5 dagen).
Tip: Je kunt naar smaak de muesli aanvullen met wat (ongebrande, ongezoute noten). Cranberry’s of rozijnen i.p.v. abrikozen, is ook lekker!

Ingrediënten

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 130 gram ongezwavelde abrikozen   
  • 130 gram verse dadels
  • 2 el water
  • 300 gram muesli
  • 1 eetlepel milde olijfolie

Leave a Reply