Recepten

Vegan courgettekoekjes

By januari 11, 2021 No Comments
VEGAN COURGETTEKOEKJES MET HAVERROOM

Vegan courgettekoekjes, ZO lekker en stiekem vol groenten

Vegan courgettekoekjes met haverroom 

Deze koekjes kun je koud en warm eten. We maakten ze met edelgistvlokken, een geliefd plantaardig alternatief voor kaas, onder de veganisten. Tegenwoordig ook gewoon bij Albert Heijn verkrijgbaar. Als je geen haverroom kunt vinden, dan is ongezoete soja-yoghurt hier ook een prima alternatief.

Lekker bij de lunch maar ook bij een lichte avondmaaltijd met een lekkere soep en stokbrood. Eetsmakelijk!

Zo maak je het

1

Rasp de courgette en krijg met 2 handen het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte courgette.
2

Snijd de bosuitjes in ringetjes, bewaar wat van het groen. Snipper de knoflook.
3

Meng de geraspte courgette met het meel, edelgist, bakpoeder, knoflook, gesneden bosuitjes, olijfolie, peper, zout, dille en de chilipoeder. Roer goed door elkaar zodat er een stevig beslag ontstaat.
4

Meng de haverfraiche met het citroensap en eventueel wat peper en zout naar smaak.
5

Verhit op middelhoog vuur wat olijfolie in een pan en schep met een lepel hoopjes van het courgettemengsel in de pan. Beetje aandrukken en een paar minuten bakken aan beide zijden tot het mooi bruin wordt.
6

Snijd het groene deel van de bosuitjes in ringetjes.
7

Serveer de courgettekoekjes met haverroom en garneer met het groen van de bosuitjes.

Ingrediënten

  • 450 gram courgette
  • 90 gram volkoren meel
  • 15 gram edelgist
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes (beetje groen bewaren voor het serveren)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 120 gram haverfraiche of ongezoete soya yoghurt
  • eetlepel citroensap

Leave a Reply