Recepten

Gele bietensalade

By oktober 16, 2020 No Comments
GELE BIETJES, VERRASSEND ZACHT EN ZOET

Bietensalade, kleurrijke vitamine C boost

Gele bietensalade, kleurrijke vitamineboost 

Gele bietjes, in een ‘gewone supermarkt’ vind je ze niet zo vaak. Maar ze groeien goed in Nederland en in de late zomer en herfst zijn ze volop verkrijgbaar bij biologische supermarkten. Gele bietjes smaken ietsje zoeter dan rode bietjes. Deze salade kan overigens ook heel goed met rode bietjes.

Kies vaker voor kleur!

Verschillende kleuren op je bord zorgen ervoor dat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo bevatten oranje groenten en fruit bètacaroteen, die de vorming van vrije radicalen tegengaan (boosdoeners die voor huidveroudering kunnen zorgen). Bietjes zitten vol vitamine C, Anti-oxidanten en kalium en kinderen vinden de gele biet ook vaak lekker!

Zo maak je het

1

Schil de bietjes, snijd in kleine blokjes en kook ze in 20 minuten gaar.
2

Snijd de sla klein en was in een vergiet. Laat goed uitlekken.
3

Was de tomaatjes en snij ze in kleine stukken. Pel de ui en snijd die fijn. Snijd ook de avodadeo in kleine stukjes.
4

Maak een dressing van Yoghurt, mosterd en olijfolie extra vierge.
Breng op smaak met zout en peper.
5

Hussel de sla, ui, tomaatjes, bietjes door elkaar. Serveer de salade op een grote schaal en verder de avocado en de zedenmis erover. Druppel tenslotte de dressing erover.
6

Doe de zoete aardappel in de pan met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat de soep daarna zachtjes even door pruttelen.
7

Haal de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
8

Doe er naar smaak een beetje peper bij. Schep de soep in kommen en serveer met een schepje biogarde yoghurt. Trek met een lepeltje streepjes in de soep!

Ingrediënten

  • 200 gram biologische gele beetjes (voor 2 porties)
  • 0,5 st ijsbergsla
  • 200 gram tomaten
  • 2 rode uitjes
  • 1 avocado
  • 50 gram zadenmix

Leave a Reply