Recepten

Zoete aardappelsoep met streepjes

By september 26, 2020 No Comments
DE ZOETE AARDAPPEL, DAT LUST IEDEREEN

Zoete aardappelsoep met streepjes

Zoete aardappelsoep…..met Streepjes! 

Deze soep maak je echt in een handomdraai. En zelfs de grootste ‘groentehaters’ vinden deze lekker. Zoete aardappels komen vaak uit Amerika, maar let op, ze worden steeds vaker ook in Nederland verbouwd en bij de biologische supermarkt zijn bijna altijd Nederlandse zoete aardappels te vinden!

De zoete aardappel is supergezond, echt powerfood! Er zit veel vitamine C in, en dat is weer goed voor bijvoorbeeld je huid!

Je zou overigens denken dat zoete aardappel, een aardappel is. Maar nee….de zoete aardappel is familie van de wortel!

Zo maak je het

1

Schil de zoete aardappel en snij in stukken.
2

Schil de ui en snij in stukken
3

Pel en pers de knoflook.
4

Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie.
5

Maak 500 mililiter groentebouillon.
6

Doe de zoete aardappel in de pan met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat de soep daarna zachtjes even door pruttelen.
7

Haal de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
8

Doe er naar smaak een beetje peper bij. Schep de soep in kommen en serveer met een schepje biogarde yoghurt. Trek met een lepeltje streepjes in de soep!

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel (bataat)
  • 1 rode uien
  • 1 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • Zeezout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra: een beetje biogarde yoghurt

Leave a Reply